Българският национален отбор е сериозно променен, твърди един от младите перспективни треньори в Черна гора Миодраг Радулович. Той води юношеската формация на страната до 19 години, и е бил в София за контролата с Латвия преди по-малко от месец. Сега черногорци се стягат за пътуването си до България за световна квалификация, която ще се играе в събота.

„Това е съвсем различен отбор от онзи, с който играхме преди година,” заяви Радулович. „Селекционерът Стоилов е внесъл съвсем различен стил на игра, отборът мисли изцяло офанзивно. България разполага с няколко отлични нападатели и така може да си позволи да играе предимно в атака, както бе срещу Латвия. Те постигнаха рутинна победа, тъй като отборът на Латвия не е особено класен.”

„Направи ми впечатление, че Мартин Петров и Благой Георгиев много често си сменят местата по фланговете, и по-този начин имат разнообразие в завършващата фаза, като играят добре и на контраатака. Напред със сигурност и срещу нас ще започне неприкосновеният Бербатов, а заедно с него ще играе или Божинов, или Домовчийски. Интересно е, че срещу Латвия българите владееха изключително много топката. Слабите им точки са в защитата, а ние имаме остри нападатели, с които да използваме тези техни недостатъци,” разкри младият треньор.

„От предишния мач помежду ни в Подгорица, единственият нов играч ще бъде Мартин Петров,” смята Радулович, макар в нашия тим да има и други промени.

„Петров е много важен играч за тях. Пробива отляво, и е много опасен, ако му се остави пространство. Той бие свободни удари и корнери. Освен него ще играе и Стилиян Претор, срещу когото в центъра на терена трябва да се игра много силно, за да бъде спрян. Той върши страшно много работа,” обясни още наставникът.

Радулович сподели, че е говорил с помощниците на Станимир Стоилов, които са му казали, че точката в Подгорица е спечелена с късмет от България, но дава шанс на нашия тим да спечели повече в София.