32-годишният учител от Шотландия Уилям Кълъм ще ръководи европейската квалификация България – Швейцария, съобщава официалният сайт на УЕФА.

Мачът ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" в събота от 18:45 часа. Кълъм е съдия на ФИФА от 2006 г., а от две години свири мачове от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа. Шотландецът има 40 международни срещи в кариерата си, като между тях е само един двубой с участието на български отбор. Той ръководи мача Лацио – Левски (0:1) от турнира Лига Европа, който се игра в края на 2009 г. Уилям Кълъм не крие, че мрази симулантите.

"Те се опитват да мамят не само реферите, но също и колегите от противниковия отбор и феновете", обяснява той. Кълъм не е типичният шотландец – не пие нито капка алкохол. Известен е и с отличната си физическа подготовка. Помощници на Кълъм на мача в София ще бъдат неговите сънародници Джордж Дрюмон и Гордън Мидълтън.Делегат на срещата е италианецът Серджио Ди Чезаре, а съдийски наблюдател Яп Юленберг (Холандия), който е и член на Съдийската комисия на УЕФА