Вярно е, че дадох положителен тест за коронавирус, но се чувствам отлично, заяви пред Gong.bg селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров. 
 
"От вчера телефонът ми не спира да звъни. Затова искам да успокоя всички приятели и познати, с които все още не съм се чул - добре съм, чувствам се отлично, нямам никакви симптоми на вируса. Правих всички възможни изследвания - гърло, бял дроб и няма нищо притеснително", обясни Димитров.
 
Той решил да се подложи на тест, защото вдигнал температура, а му предстояло да води практически занимания на курсистите за лиценз "А" в Треньорската школа съм БФС.
 
"Винаги съм бил отговорен човек - към себе си и към околните. Затова и отидох да направя теста, никой не ме е карал. Нямам представа как съм се заразил", добави треньорът.
 
Той вече е под карантина, която ще продължи 14 дни. Бившият футболист живее в къща и това му дава възможност да се изолира от съпругата и детето си. 
 
"Ще спазвам стриктно карантината, защото мога да предам вируса на много хора. Вече започнаха почти всички първенства в Европа, така че няма да скучая - ще се отдам на любимото ми занимание да гледам мачове", каза още Димитров.