Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров се изказа ласкаво за възпитаниците след лагера в Испания, който изкараха в последните дни. Там те победиха Финландия, но загубиха от Северна Ирландия, но според специалиста са показали много добре лице и за два мача са допуснали само една грешка, която обаче е коствала загубата от островитяните. 

"Мина много добре лагерът, много съм доволен от състезателите, бяха почти перфектни. Единственото, от което не съм доволен, е само резултатът от мача със Северна Ирландия. Играта беше много добра, аз отдавна не съм гледал български отбор така да доминира срещу съперник. Ние го направихме." 

"Липсваше късмет и просто в една-единствена ситуация от двата мача загубихме концентрация и затова ни отбелязаха гол. Създадохме много положения, за жалост не успяхме да изравним и победим, но като цяло съм много доволен от момчетата - както спортно-технически, така и от дисциплината им." 

"При нас има някакъв проблем във физически план, но аз не мога да дам генерална оценка за това, защото не сме ги тестирали. А и имах възможност да ползвам по-голям брой смени и това нещо не се видя толкова отчетливо. Помага им това, че играят редовно в отборите си, имат по-добра подготовка и по-добра ориентация на терена." 

"И Минчев, и Антов взеха участие в квалификациите, важното е, че са в мъжкия отбор. Имам и други футболисти, които минаха през него - Ковачев, Лясков, Наумов, да не пропусна някого. Има добра взаимовръзка, не е сега моментът да правим детайлни анализи." 

"Хубчев ще прецени дали може някой да направи по-сериозно участие, ние сме в прекрасни отношения, ще коментираме и той ще си вземе решението. Истината за отбора ще лъсне в квалификационните мачове, групата ни е изключително трудна." 

"Нека видим Русия, Сърбия, Полша къде им играят играчите, първите два отбора са на Европейско първенство. Двама руснаци вкараха на Реал на "Бернабеу". Много трябва да внимаваме, защото една ситуация подценихме за два мача и загубихме." 

"Момчетата са длъжни да приемат всеки един треньор, дали съм аз, или друг. Има добър колектив, разбират се добре помежду си, разбираме се всички много, не сме имали никакви дисциплинарни проблеми до момента, което е похвално." 

"Ние също работим добре, полагат се грижи за младите играчи, не е чак толкова голяма разликата с чужбина. Колегите в клубовете вършат много добре работата си и там, където се дава път на младите, то си личи", заяви Димитров на летището.