Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански присъства на контролата между отборите на ОФК „Пирин“ и „Банско“ на базата в Рилци. Мадански съобщи, че воденият от него тим ще домакинства в предстоящите евро квалификации в Благоевград. Националният селекционер е предложил на БФС, ако бъде изградена трибуна за 500 души с козирка воденият от него тим да играе всички квалификации, започващи тази есен на стадион „Христо Ботев“.

„Едно от основните неща, които ме привлича в Благоевград е, че голяма част от футболистите, които аз викам в младежкия национален отбор, са рожба на този регион и тук се чувстват по добре. А и традицията показва, че младежките и юношеските отбори много рядко губят в Благоевград“, каза Мадански

На полувремето на срещата дойде и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който проведе разговор с националния селекционер. Както е известно в бюджета на община Благоевград са заделени 150 000 лева именно за изграждане на такава трибуна с козирка.

От БФС, а и лично Мадански останаха много доволни от подкрепата, която лъвчетата получават на благоевградският стадион. Именно за това тук се организираха и първите контроли на юношеския национален отбор до 19 години. Младежите пък ще играят контрола с Гърция в Благоевград, която ще се проведе до края на месец март, тъй като пропадна контролата със Словения, защото се паднаха в една група за евроквалификациите.