Сега или никога! В общи линии около това мото можем да се обединим преди днешния двубой на Англия и България при младежите. Май е настъпил момента, в който можем да нанесем поражение на „поданиците на кралицата” и да се върнем в играта за класиране на Европейското след две години в Швеция.

На няколко пъти преди победата над другия фаворит Португалия и сега преди мача с Англия, селекционерът Александър Станков заявява, че е реалист и шансовете ни за евровиза са нищожни. Дали пък в случая не играе ролята на... как беше заспалата лисица.

А и този път съдбата противно на очакванията не ни обръща гръб, а напротив. Звездите на домакините от Англия капят като круши заради контузии, а треньорът им Стюърт Пиърс се чуди как да сглоби състав.

Нашите пък показаха, че когато ги броят за аутсайдери им е най-гот. Питайте португалците – дойдоха на разходка в София, а единственото което успяха да спечелят Пеле и компания се оказаха две невръстни манекенки, ако се вярва на португалската преса.

Англичаните до този момент не са губили точка в кампанията. За пръв път ще домакинстват този цикъл. Дали пък не им е дошъл и на тях реда. Ако пък се опрем на цифрите и сметките всичко е ясно. Четири точки от два мача ни оставят в битката за еврофиналите.

Единственото условие това да стане е Ники Михайлов, Ивелин Попов, Валери Домовчийски и компания да си повярват, че не са по-зле от британските си връстници. Както нееднократно заявяваха през седмицата. Или казано по друг начин – да превърнат думите в дела.