Българският защитник Александър Тунчев отново е част от националния отбор, след като постепенно излекува тежката си травма. Бранителят на Лестър вече навлиза в игрова форма и се присъедини към лагер сбора на „трикольорите” за контролата с Латвия в сряда.

„Очаквам да се получи една добра проверка, да изпълним указанията на треньора и разбира се да победим за самочувствие,” сподели Тунчев.

„Аз съм добре, горе-долу, възстановявам се малко по малко, всичко върви по план. Играх три мача, два пъти по 30 минути и едно полувреме, горе-долу, като след всяка контузия,” призна защитникът. „За цял мач не съм готов в никакъв случай. Ще преценим с треньора 45 или повече минути, колкото каже той ще играя.”

„Не съм готов за 90 минути, затова треньорът не иска да рискува с мен. Когато съм напълно готов, мисля, че ще ми гласува доверие. От разговорите, които съм водил с треньора, знам, че той разчита на мен, но трябва да се възстановя на 100%,” каза Тунчев за положението си в Лестър, където възлагат много надежди на него за един добър сезон.

„Мачът с Латвия е важен за обиграването на отбора и за самочувствие. Треньорът е преценил, че трябва да даде шанс на тези млади момчета и това е,” завърши отново с думи за приятелския мач с Латвия Сашо Тунчев.