Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Станков заяви, че футболистите му се са представили достойно срещу един силен съперник. „Трикольорите” загубиха с 0:2 от Англия на стадион „Българска армия” в квалификация от група 3 на Евро 2009.

„През първото полувреме имахме своите шансове за нещо повече, но допуснахме нелеп гол, който развали игровия ни ритъм. Иначе съм доволен, тъй като моите момчета се раздадоха на 100% през 90-те минути на двубоя. Те играха на върха на моментните си възможности. Все пак и класата на съперника си каза думата, Англия разполага с много играчи от отбори от Висшата лига, докато повечето наши момчета са резерви в клубовете си. Това си пролича през втората част, когато отпаднахме физически за разлика от съперника”, коментира наставникът на българите.

„Въпреки двете загуби смятам, че сме на прав път. Имаме талантливи играчи и ще направим един добър отбор. Все още не сме загубили шансове за едно от първите две места в групата. В мача срещу Португалия ще разполагаме с тези, които са в мъжкия национален отбор, защото тогава мъжете нямат мач”, заяви Станков.

„За първия гол вина има не само Николай Михайлов, но и опорните ни халфове, които закъсняха да се изтеглят от наказателното поле, а бяха предупредени, че при такива отбити топки англичаните незабавно ще стрелят към вратата”, каза още селекционерът на България.