Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Станков е пожелал бразилеца от Локомотив (Пловдив) Даксон Да Силва в своята формация. Това желание на Станков е провокирало ръководството на „черно-белите” да задвижи процедура по издаването на български паспорт на Даксон. Това обяви вицепрезидентът на пловдивчани Кузман Маринков. Очаква се до няколко месеца Да Силва да получи паспорт, който освен, че ще му отвори вратите към младежкия национален отбор, ще му помогне и за по-лесен трансфер в Европа, защото като българин няма да заема мястото на чужденец.

Преди месец с подобен документ се сдоби македонският нападател Зоран Златковски. Той обаче не може да играе за наш национален отбор, тъй като е неизменна част от младежите на Македония.

Италианският мениджър Валентино Мердии, който е присъствал на вчерашния мач по покана на собственика на Локомотив Александър Тасев, е харесал трима футболисти на „черно-белите”. Това са защитникът Йордан Милиев, Дани Кики и Даксон Да Силва. За момента обаче не е ясно дали някой от тримата футболисти може да бъде трансфериран през лятото.