Непредвидима повреда в аероплана на Австрийските авиолинии малко преди обяд, пообърка плановете на делегацията от шефове на БФС, която трябва да се присъедини към националния тим в Женева, научи Гонг.

Шефът на съюза Боби Михайлов, както и Наско Сираков и Емил Костадинов е трябвало да излетят с полет OS 806 до Виена в 11.30 часа. Според все още неподвърдена информация, самолетът е набрал скорост при излитане, след което неочаквано е спрял. Обяснението, дадено по-късно и на Гонг от компанията е „малък технически проблем”. Пилотът на возилото е преценил, че не трябва да се рискува и е било взето решение полетът да бъде анулиран. На пътниците са били предложени различни варианти за продължаване на тяхното пътуване.

"В момента самолетът на Австрийските авиолинии все още е на летището, чакат се техници от Австрия за да го ремонтират" - заяви за Гонг пресаташето на Летище София Красимир Димитров.

Българската футболната делегация е взела полет до Мюнхен, излетял в 13.24 ч. След кратък престой в баварската столица, те са се прикачили на самолет за Женева, където кацнаха в 17.26 ч.

Очаквайте още подробности!