Утре е 9 септември – бившият национален празник на България. А може ли да придадем и друго, мистично значение на датата? Да, с футболен привкус. Така, както се надява Боби Михайлов, който след победата над Черна гора изрично подчерта, че мачът със световния шампион Италия е именно на 09.09.09.

И какво още можем да добавим към мистиката? В 9 часа вечерта средноевропейско време точно изтича деветата минута от сблъсъка в Торино, когато на ход е номер 9 от българския отбор. Нашият капитан Бербатов. Ще се случи ли нещо тогава, при толкова много натрупвания на деветки? Нещо щастливо за България...

В резерв оставяме числото 90. Съчетание отново от нула и деветка, само че в обратен порядък. В тази минута, но преди 16 години, се появи Свети Емил със своя подвиг на „Парк де Пренс“. Сега отново търсим нашия футболен Светия.

Ето как нумерологията тълкува значението на цифрата 9:

С цифрата 9 са свързани велики откриватели и откриватели на новото. Всичко зависи от желанието и способностите. 9 изисква от своите притежатели преданост към високата цел, талант и призвание, а също така щедро раздаване на това, с което ги е надарила природата. За да постигнат успех, те трябва напълно да разгърнат своя потенциал и да си поставят цели, свързани с благото на хората.

С други думи, за да прозвучи отново крилатата фраза „Господ е българин“, първо трябва сами да си помогнем. Себераздаването до краен предел може да предизвика и Съдбата да ни помогне. За да сложим началото на немислим обрат. По-голям дори от този преди 16 години. Защото тогава имахме много класни футболисти, които после се превърнаха в класен отбор. Сега класата е по-малко. Ще ни е нужен още повече характер.

Аз вярвам!