Старши треньорът на националния отбор Станимир Стоилов остава на поста си. Решението е било взето с пълно мнозинство по време на Изпълкома към БФС, който се състоя по-рано днес.

„Стоилов пое отбора след третия мач, и беше пожелателно да класира отбора за Мондиал 2010, а и се получи тази срамна загуба от Кипър, но така или иначе всички членове на Изпълкома се обединиха върху мнението, че нито е моментът, нито има алтернативи. Виждате, че в клубния случай повече неща се хвърлят върху футболистите при нас не е така. Не сме мислили за човек, защото имаме треньор. 100 процента ще вземем чужденец, който да отговаря за развитието на всички наши национални отбори, за да се подготвят футболисти за националните гарнитури”, сподели Боби Михайлов.

„Когато нещо не се получи вина имат всички. Оценка на Станимир Стоилов не беше дадена, но щом му се дава шанс, все пак оценката не е чак толкова лоша. Най-много натежа загубата от Кипър, както и два равни мача. Неговият отчет пред нас бе доста строен, без доза оправдание. Много често сме зависими от това, дали всички са здрави в отбора. Персонални оценки не са давани”, сподели още президентът на БФС на пресконференцията след заседанието на Изпълнителния комитет.

След неговия край стана ясно още, че всички членове на Изпълкома да се срещнат с националния отбор. Най-вероятно това ще стане между двата приятелски мача на „трикольорите”, които ще се проведат този месец. Според Боби Михайлов това ще бъде вечеря, на която ще бъде обсъдено всичко случило се през изминалия квалификационен цикъл.

По време на брифинга, отново бе повдигнат въпросът за лицензирането на БФС. По този повод Боби Мхайлов каза: „Конгресът е абсолютно редовен.”

По темата отношение взе и седналият до него г-н Фурнаджиев: „Самата регистрация не е отказана от Софийски градски съд и е спряна абсолютно незаконно, заради жалба, която не е подписана и е пусната по факс. Ние чакаме решението на Върховния касационен съд, а след това очакваме решението да бъде вписано. Имаме проведен редовен Конгрес през 2009 година, няма юридически такъв отказ да не бъде вписан. БФС е абсолютно законен.”

„Най-много ни е яд, че не се класираме. Яд ме е и за тези момчета. Трябва да се хванат всички заедно и да действат, затова търсим и тази среща на Изпълкома със самите футболисти. Треньорът ще си носи отговорност кой вика. Така или иначе те са много добре подсигурени, повярвайте ми – като големите европейски отбори. Сега търсим финанси, в положение на финансова криза, без класиране, надявам се всички да го разберат”, добави още Боби Михайлов.