Младежкият национален тим на България завърши наравно 1:1 в контролата срещу Румъния, играна на стадион „Каракал” пред близо 5000 зрители.

Домакините показаха далеч по-силна игра в сравнение с възпитаниците на Иван Колев, но в крайна сметка не успяха да стигнат до крайния успех в мача.

Проверката започна вихрено и двата тима си размениха два бързи гола само са девет минути игра. Румъния откри резултата след 180 секунди, след като Гинджиовану не срещна трудности да се разпише след неумела намеса на българския страж Кирев след центриране отдясно.

Момчетата на Иван Колев все пак съумяха да се върнат в мача в 9-ата минута, когато след центриране на Николай Чипев от фаул топката се отклони в тялото на капитана Торже и попадна в мрежата за 1:1.

След попадението на България обаче, домакините отново взеха инициативата и започнаха да диктуват темпото на терена. От своя страна българските футболисти рядко поглеждаха към вратата на своя противник, като единственият шанс за „трикольорите” се изчерпа с удар на Курдов, който обаче срещна тялото на защитник на домакините.

През второто полувреме на мача двамата наставници направиха редица промени в съставите си, което допълнително накъса играта.

Въпреки това отново по-активен на терена бе отборът на домакините, а тимът на България, не успя да застраши нито веднъж вратата на домакините.

Възпитаниците на треньора Емил Сандой пропуснаха отлична възможност да спечелят мача няколко минути преди края на срещата, когато Бикфалви натресе напречната греда зад вратаря Караджов.