Българският футболист Георги Костадинов смята, че квалификациите за Евро 2020 и предстоящите сблъсъци срещу Англия, Чехия, Косово и Черна гора са перфектната арена за „трикольорите”, които трябва да надградят над позитивното си представяне в турнира за Лигата на нациите.

28-годишният бургазлия се готви да замине на дълъг подготвителен лагер със своя Арсенал Тула, където вече се чувства далеч по-комфортно в сравнение с първите си месеци в руския футбол. Костадинов си пожела много успехи през стартиращата година, а и демонстрира сериозна ангажираност към каузата на представителния ни тим”, каза Костадинов.

„Надявам се 2019-а година да бъде по-добра за нас. Нека всички да бъдем здрави и по-щастливи като цяло, тъй като на българина му липсва усмивката. Надявам се ние с нашите изяви да му я върнем.”

„Имам изследвания, които ще продължат 2 дни. След това заминаваме за Анталия и там ще прекараме следващия месец и 15 дена в подготовка. Доста е, но хубавото е, че между всеки лагер, който ще продължава около 2 седмици, ще има почивка от около 4 дни."

"Да, доста съм доволен от адаптацията си към руския футбол. В началото беше трудно, защото закъснях с подготовката. След първия месец вече започнах да играя по 90 минути във всеки мач. Отборът върви добре, най-вероятно ще играем полуфинал за Купата на Русия. Има още накъде да се развивам и се надявам колкото се може по-дълго да се задържа в чужбина."

"Никога не съм съжалявал. Когато си тръгвах от Левски, трябваше да избирам измежду оферта от Западна Европа и оферта, която не бе оттам, но бе доста по-добре подплатена финансово. Избрах да следвам интереса на семейството си, за да мога един ден, когато се върна в България, да се съсредоточа само върху мислите за успехи, титли и купи."

"Определено нивото на руския футбол е по-високо. На всеки мач присъстват минимум по 20 хиляди души. Доста са приятни условията за всеки един футболист. Каквото и да си говорим, че два отбора играят на един и същи терен, определено нивото на футбола се е повишило. Играе се доста атрактивно."

"Каква беше 2018-а за националния отбор? Доста важна, защото положихме едни основи, стабилност, което бе важно. Нямаше го това лъкатушене, каквото видяхме в предните квалификации. Според мен сега сме длъжни да надградим и да се класираме на голям форум. Да, със сигурност изпуснахме шанс да си вземем мача в Осло и да се класираме. Според мен и второто място почти сигурно ни осигурява полуфинал за Лигата на нациите, така че не бива да съжаляваме."

"Квалификационната група за Евро 2020? Отборът на Косово съм го наблюдавал. Според мен мястото му в ранглистата изобщо не отговаря на качеството на състава. Доста силен тим, в него играят доста сърби, които не са получавали повиквателни за националния на Сърбия. Смятам, че ще има доста интересни сблъсъци. Ако искаме да играем на голям форум, мачовете срещу нашите балкански съседи (Черна гора и Косово – б.р.) ще бъдат определящи”, завърши Костадинов.