Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов изрази разочарованието си след загубата с 0:2 от Холандия в квалификационен мач за Евро 2008, който се игра в Амстердам.

Футболистът на Тотнъм бе изключително критичен към своите съотборници, като заяви, че отборът е допуснал елементарни грешки, които определи като „глупост”.

„Продължаваме по този път, който е грешен. Холандците видяхте, че могат да владеят топката и знаят как да я разиграят. Ние не владеем кълбото и правим много грешки. Ние искаме да се класираме, но трябва да погледнем реално на нещата и да изчистим грешките”, каза Димитър Бербатов.

„Не успяхме да изчистим играта си от миналите срещи. Това е глупост. Допуснахме елементарни голове. Явно не сме достатъчно добри, както холандците. Ритнаха два пъти и вкараха. И като не вкарваш, ти вкарват”, добави нападателят.

Колкото до предстоящата среща с Люксембург, капитанът на българите заяви: „Ами вдигаме се и трябва да си вземем нашето на собствения стадион. Защото когато грешиш, всеки може да те накаже.”