Българският национален отбор до 19 години завърши наравно 2:2 с Албания във втората си контролна среща в Поградец.

Въпреки ранния час и топлото време, двата отбора започнаха много активно и не пестяха сили. В десетата минута Рей Манай отправи опасен удар с глава, но не успя да реализира. Точно 13 минути по-късно Стойчо Атанасов проби отдясно и беше съборен на границата на наказателното поле. Съдията отсъди фаул, но българският отбор не успя да се възползва от ситуацията.

Десният краен бранител Атанасов продължи да тормози защитата на албанците. Две минути по-късно той отново центрира и Илиян Неделчев с красив удар от въздуха не остави шанс на вратаря на домакините и откри резултата.

Към края на полувремето най-активният от албанците Рей Манай завърши добра многоходова атака и изравни. През втората част, противно на показаното на терена, домакините поведоха. След грешка при изнасянето на топката, най-добрият в състава на Албания - Рей Манай, успя да изведе Герти Оджали сам срещу вратаря и той не сгреши за 2:1.

След това попадение българите подложиха на натиск домакините. В 63-та минута Чавдар Ивайлов подаде на голмайстора Илиян Неделчев, но ударът му беше спасен с вещина от вратаря. В 85-та минута усилията на отбора дадоха резултат, след като капитанът Емил Стоев реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Янис Карабельов.

Възпитаниците на Методи Деянов пропуснаха да се поздравят с пълния успех, след като ударът на Мартин Костадинов беше париран.

Селекционерът можеше да разчита само на 13 полеви играчи и двама вратари. Юлиян Чапаев и Кристиан Пешков не можаха да вземат участие поради контузии в предишната среща. Жълти картони получиха Мирослав Иванов и Стойчо Атанасов. В понеделник отборът пътува за Скопие, където предстоят два мача срещу Македония на 2 и 4 септември./БТА