Нападателят на Енерги Котбус Димитър Рангелов показа добро самочувствие преди мача на България срещу световния шампион Италия в събота и запита „защо трябва Италия да е фаворит”, след като нашият национален отбор също е достатъчно класен.

„Имах травма, която не ми позволи да играя в последните два мача за Енерги Котбус. Вече всичко е наред. Последната седмица тренирах наравно със съотборниците си там. Има още достатъчно време до мача с Италия, надявам се да съм в добра кондиция за събота. Не е много приятно да си в дъното на таблицата, но все пак има още доста мачове. Надяваме със съотборниците там се преборим за по-предно класиране”, каза Рангелов и отговори на въпрос за сбиването с албанския си съиграч Ервин Скела.

„Имаше едно сдърпване за една дузпа, която всички знаете, беше в мача за Купата на Германия. Той искаше да я изпълни, аз също и това е беше. Оттам насетне другите неща, които са се случили в съблекалнята мисля да си останат там.

„Италия е страшно добър отбор, но ние имаме своите шансове. Имаме добри футболисти, не можем да се подценяваме. Надявам се да излезем доста мотивирани и да покажем това, което можем.”

„Отборът на Италия едва ли ще се притеснява от няколко контузии. Те имат достатъчно избор на футболисти. Ще са достатъчно мотивирани. Все пак това е доста сериозен мач. Защо трябва Италия да е фаворит? Ние имаме доста добри футболисти, които играят навън в добри отбори.”

„Тук съм, за да помогна с каквото мога, без значение дали ще почна отначало или ще влизам впоследствие в игра. Ще дам максимума от себе си. Това малко или много е България, не е клубен отбор. Ще дам всичко, което мога”, заяви още Митко Рангелов.