Нападателят на България Димитър Рангелов остана доволен от успеха над Македония с 2:0. Той отбеляза така важното първо попадение, а като цяло се представи на много високо ниво. 

"Продължавам да давам всичко от себе си за отбора, независимо дали е националният или клубният. Но България е по-специална и се радвам, че спечелихме два трудни мача за нас. Съперникът беше доста груб, теренът не ни позволи да покажем играта си с бързи подаване. Но за радост вкарахме два гола и съм много щастлив от това." 

"Излизам на терена да дам всичко от себе си и каквото стане - това е. Хубавото е, че играем вече доста компактно. На Португалия не позволихме да си играят играта и се защитавахме компактно. Не сме от най-класните отбори в света, за да си позволим да не се защитаваме. Запазихме два мача вратата си суха и съм щастлив", сподели Рангелов след мача. 

Той сподели и какво положително очаква да се случи с отбора след тези два успеха с Португалия миналата седмица и сега с Македония. Според него, те са важни за самочувствието на отбора ни.  

"Тези победи ще дадат самочувствие на всички момчета, те играят все повече и в клубните си тимове. Трябва да се успокоим малко, и вие да сте оптимисти, защото имаме качество в този тим." 

"Голямата промяна ще е да сме позитивно настроени. Последните години националният отбор беше свързван с много негативно отношение към всички нас. Дано направим много силни мачове в квалификациите, защото това ще даде шанс на много момчета да се развият навън." 

"Нормално е да има критика, но да е по-градивна, а не само да ни мачка. Много от критиците се изявяват доста остро, но явно това им е работата. Специално мен критиката винаги ме е мотивирала, най-важното е футболистите да са щастливи, за да покажат всичко от себе си", сподели Рангелов, след което сподели и мнението си защо играем по-трудно с тимове като Македония. 

"Македония е отбор на нашето ниво и с такива тимове играем по-слабо. Срещу силните играем силно, а с такива имаме проблеми. Нищо не ни доказа този мач, взехме две победи навън, което не сме го правили от много време." 

"Имаме нужда от добри футболисти, Марселиньо няма да има проблем да се аклиматизира бързо. Има и други момчета в отбора, конкуренция винаги е хубаво да има и така се поддържа едно високо ниво. Поддържахме го това ниво едни десетина дни", сподели Рангелов.