Нападателят на Борусия Дортмунд Димитър Рангелов ще партнира на капитана на нашите Димитър Бербатов в атаката на българския национален отбор в последната квалификация на трикольорите за световното първенство догодина.

Това стана ясно на днешната последна тренировка на водения от Станимир Стоилов тим. При отсъствието на Димитър Иванков, титуляр на вратата ще бъде Николай Михайлов.

В защита срещу грузинците ще излезе същото каре, което започна при катастрофалната загуба от Кипър с 1:4 в Ларнака – отдясно Костадин Стоянов, отляво Веселин Минев, в центъра Пламен Николов и Иван Иванов.

По крилата в халфовата линия ще действат Благой Георгиев отдясно и Мартин Петров отляво. Сигурен в сърцето на полузащитата е и Станислав Ангелов. Единствената въпросителна пред Станимир Стоилов е, кой да бъде неговият партньор, като вариантите за това са два – съотборниците в ЦСКА Коста Янев или Йордан Тодоров, като по-голяма е вероятността вторият да започне като титуляр.

Както е известно, след загубения с 1:4 мач от Кипър, „лъвовете” останаха без шансове за класиране на Световното и така предстоящият мач се явява протоколен.

Стартов състав на Българя: Николай Михайлов, Костадин Стоянов, Пламен Николов, Иван Иванов, Веселин Минев, Благой Георгиев, Йордан Тодоров (Коста Янев), Станислав Ангелов, Мартин Петров, Димитър Рангелов, Димитър Бербатов.