С превръзка на лявото рамо продължава да тренира Стилиян Петров ден преди световната квалификация с Черна гора. Българският капитан на Астън Вила извади въпросното рамо по време на контролна среща с клубния си тим в края на месец юли. Пет седмици по-късно той вече е напълно възстановен, но все пак явно усеща болки в травмираното място.

Петров пропусна контролата на България с Латвия, но след това игра във всички мачове на Астън Вила във Висшата лига, както и в Лига Европа срещу Рапид Виена. Преди десетина дни той бе обявен и за Играч на мача при успеха на Вила над Ливърпул.

Стилиян използва превръзката на рамото на всички тренировки на българския национален отбор преди световните квалификации, които предстоят с Черна гора и Италия, като тя му бива поставяна внимателно преди заниманията.

Макар контузията вече да отшумява, и днес на няколко пъти Петров се хвана за рамото и го раздвижваше внимателно. Българският национал обаче със сигурност утре ще е на терена на Националния стадион „Васил Левски” за битката с Черна гора, и ще помага на съотборниците си за крайно необходимия успех. Победа над черногорците ще съхрани теоретичните шансове на България за класиране на Мондиал 2010.