Младежкият национален отбор на България постигна класическа победа с 3:0 в евроквалификацията срещу Казахстан, която се игра на градския стадион в Ловеч.

Това е първа победа за „лъвовете” ни в евроквалификациите, след като преди това допуснахме две загуби от Израел и Казахстан.

Мачът започна с фалстарт, след като химнът на България така и не прозвуча преди началото на евроквалификацията.

Президентът на БФС Борислав Михайлов изгледа двубоя от трибуните на градския стадион в Ловеч.

През първото полувреме трикольорите играха по-добре и създадоха доста опасни положения пред вратата на Калмиков, но до гол така и не се стигна.

Със сериозни пропуски през първата част се отличиха Галин Иванов и Дани Кики, като пред футболиста на Славия се откриха три добри ситуации, които не бяха реализирани.

Началото на второто полувреме започна добре за отбора воден от Иван Колев и още в 57-та минута след груба грешка в защитата на Казахстан, Тонев се оказа най-съобразителен и от около 12 метра прати топката в мрежата на Калмиков.

Две минути по-късно последва нов фрапантен пропуск на Лъчезар Балтанов, който обаче все пак се реваншира в 64-та минута, когато успя да се възползва от нова грешка в отбраната на гостите и прати за втори път топката в мрежата на Калмиков.

До края на мача „лъвовете” имаха надмощие и Иван Цачев, Мариян Огнянов и Виктор Петаков направиха нови пропуски.

Все пак България стигна до трети гол в мача в четвъртата минута на даденото от съдията продължение, когато Лъчезар Балтанов прехвърли технично от пряк свободен удар изградената стена от футболисти на Казахстан и прати топката в мрежата на Калмиков.

Така България записа първа победа в евроквалификациите от три мача и в сряда предстои следващият мач на младежите, които гостуват на Швеция.