Реституирахме националния отбор по футбол. Той отново си е наш след отчуждаването от Христо Стоичков. Българските футболисти изглеждат променени, сякаш са им правили пластични операции. Те са други хора, а причината е ясна.

Първо Стоилов, а после и Пенев, върнаха отбора на хората. Една отвсякъде добра новина. Но да се съсредоточим върху влиянието на Пенев, тъй като престоят на Стоилов бе твърде кратък.

1. Димитър Пенев не се взе на сериозно. Всъщност май никой не очакваше нещо от това решение на БФС. Ако погледнем внимателно поведението на легендарния специалист, то личи, че селекционерът се е заел сериозно със задачата. Пенев е мераклия и това се пренесе и при футболистите.

2. Актуалният треньор на България прави това, което може. Предимно залага на своя нюх, който е неоспорим. Дали е имало какво да надуши, ще разберем чак след мача в събота.

3. Тарторите в националния са тотални длъжници на Пенев. Той ги показа на футболна Европа и те станаха футболисти. Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров и Станислав Ангелов са очевидни любимци на треньора. Всеки от тях иска да надмине себе си, за да му помогне. Ред е те да реабилитират Пенев за голямата игра. Да го покажат на Европа, че такъв футболен специалист все още съществува.

4. Може би едно от най-важните неща. Димитър Пенев е добряк. А хората в България все по-рядко си имат работа с добри и обикновени личности. Оттук идват и симпатиите към треньора. Дори да не харесваш Димитър Пенев, той не може да ти бъде неприятен, защото не е злобен и лош. 

5. Пенев със сигурност е бил футболен треньор, поне 20 години. Христо Стоичков тепърва се учи. Изглежда е много калпав ученик!

В крайна сметка Пенев вече постигна една победа. Накара футболистите да искат да играят за родината си. Те изпитват удоволствие. Усмивката на Мартин Петров е показателна. Видяхме всичките зъби на един щастлив човек. Настроението на подпален фитил, като врачанина казва всичко. Те искат, дали могат повече от Холандия, това е друг въпрос!

Националният е обединен, въпреки присъствието на трима знакови бунтари - Стилиян, Пеев и Кишишев!