Българският футболен съюз отказа контролата на националния отбор с Иран в Техеран, заради очакваното спиране на футболисти от участие в нея.

Двубоят на 25-и май предизвика недоволството на президента на ЦСКА Александър Томов, който заяви, че играчи на шампионите едва ли ще пътуват за двубоя поради участието име в 60-годишният юбилей на клуба.

От лагера на Левски също заявиха, че контролата е неуместна и е на датите, планирани от ФИФА за приятелските срещи, при което отборите не са длъжни да пускат своите играчи.

Селекционерът Пламен Марков заяви, че съжалява за пропадането на проверката, тъй като той няма да може да изпробва избраниците си в игрова обстановка.

„Съжалявам много за това, защото този мач ни бе необходим. Не финансово, а най-вече игрово, защото сме си поставили за цел класиране на световното първенство. Повечето от съперниците ни имат контроли точно на същите дати и продължават подготовката си”, каза Марков пред „24 часа”.

Следващата проверка на България ще бъде на 20 август, когато лъвовете ще гостуват на Босна и Херцеговина в Сараево, непосредствено преди началото на квалификациите на Мондиал 2010 на 6 септември, когато играем срещу Черна гора в Подгорица.