Следващият чужденец, който селекционерът Ивайло Петев иска да включи в националния отбор никога не е стъпвал по терените на „А“ група. От БФС усилено работят по уреждането на разрешение на ФИФА за използването на нападателя на Щутгарт Борис Ташчи, пише „Меридиан Мач“.

Ташчи вече е дал съгласието си да се състезава за България и БФС ще го изпратят в писмен вид в световната футболна централа с останалите документи от подготвяния пакет. Лично шефът на родната централа Борислав Михайлов преговаря с колегата си от украинската федерация Андрей Павелко, за да получи разрешение нападателят да играе за „лъвовете“, след като в националния тим на Украйна не може да се пребори с конкуренцията на Ярмоленко, Селезньов, Зозуля и Коноплянка.

191-сантиметровият футболист, който през този сезон има пет мача в Бундеслигата,  е с български корени и притежава наш паспорт, въпреки че е роден в Одеса. 22-годишният таран е записал участие във всички юношески и младежки формации на Украйна, но няма мач за мъжете.

Индикациите са, че украинците няма да правят спънки в тази насока. Тяхното разрешение се налага, тъй като Борис Ташчи е получил българския паспорт, след като вече е участвал в мачове на национални формации на бившата съветска република. В БФС са оптимисти, че ще успеят да уредят документите на нападателя и той ще може да дебютира на турнира „Кирин Къп“ в Япония, на който „лъвовете“ ще играят през юни.

ВИЖТЕ ВИЗИТКАТА НА ТАШЧИ ТУК