Нападателят на нациноалния ни отбор по футбол Ивелин Попов каза, че се радва на победата с 2:0 над Азербайджан в последната ни евроквалификация. Той обаче е наясно, че тя е твърде малко и изобщо не отмива негативните впечатления от поредния провален квалификационен цикъл.

„Стигна се трудно до успеха, но с оглед на това, че последните 3 мача не бяхме отбелязали гол и бяхме допуснали три тежки загуби, психологическото ни състояние беше тежко. Радвам се, че победихме. Тази победа дава някакво време на всички, за да си направим равносметка как да продължим оттук нататък“, каза Попов.

„Само една домакинска победа от пет мача е твърде малко. Не измива очите, но съм радостен, че победихме.“

"Не чувстваме подкрепа. Аз съм имал среща с хората от футболния съюз. На тях също ни е гадно. Имаме съгласие. Те също са постигнали много. Времената се менят обаче, трябва да гледаме рационално. Вие също трябва да ни помагате."

"Националният отбор не е само на София. Може би ако играехме в Стара Загора, Ловеч, стадионът щеше да е пълен," каза още той.

„Аз мисля, че българският фен си обича националния отбор и се надявам тези нерви след време да се отплатят. Мисля, че прекалено честата смяна на треньори не е решение на проблема. Трябва да се работи на спокойствие, за да можем всички да станем един екип“, каза футболистът на Спартак Москва.

"Не може като ме плюят мен, 10 човека да стоят отстрани и да потъркват ръце. Защото утре ще е друг."

"В отбора има единство. Не мислете, че ни е лесно. Мина ми през главата, ако загубим днес, какво ще стане. Казах и на момчетата, че е важно, да победим, каквото и да става."

"Когато има лагер-сбор на националния отбор, почва да се пише кой с коя е спал, интрига след интрига. До следващия мач, ни съсипват. Колкото и да си силен, не си железен. В Русия за 10 дена вкарах четири гола, и казах на жена ми, дано да си тръгна и от България с добро настроение. Не си мислете, че и на нас ни е леко."

"На младите футболисти, като им се каже нещо, трябва да слушат. Едно време, Стилиян Петров, като му кажех нещо, и ми вика - ще те пребия. А сега не слушат. Виждате, излизат в чужбина, и не успяват да заиграят. Трябва да търсиш вината в себе си."

"Аз винаги казвам истината. Ако искат да я приемат. Мисля, че ни съвпадат идеите с хората от ръководството. Трябва да се изгради обща стратегия, и да действаме. Да видят тук хората как се работи в Румъния, в Унгария, Австрия."

"Говорих с Гълъбинов, той ми каза, че никога не би отказал повиквателна, но просто не се чувства добре," разкри още Ивелин. За Георги Терзиев, лидерът на националите обясни, че проблемът с него е психологически.

"Стилиян Петров и Димитър Бербатов са хора, които трябва да са край отбора, близо до него, и да помагат," заяви Попов.