Всички зрители на мача Сърбия - България ще бъдат надлежно фотографирани на стадиона на Партизан, съобщава Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

„Съществува опасност за здравето и живота на зрителите, затова предприемаме такава мярка”, се твърди в официалното комюнике на Министерството. Твърде вероятно е действието да е предизвикано и от очакваното присъствие на стадиона на държавните глави на двете страни - Борис Тадич и Георги Първанов. Българският президент пристига на кратко посещение в западната ни съседка. Двамата висши политици ще направят съвместно изявление преди мача.

Междувременно двата спортни вестника в Сърбия - „Спорт” и „Спортски журнал”, в сътрудничество с Футболния съюз на Сърбия предприеха акция по безплатното раздаване на билети за мача.

Единият вестник ще раздаде по обяд 30 пропуска за срещата, а другият – 20. Първите желаещите, които се обадят по обяд в редакциите на двете издания, ще гледат без пари контролата от 18:30 наше време.

Тукашните медии отбелязват и огромния интерес към двубоя от страна на българските журналисти, които ще бъдат 54 на брой на стадион „Партизан”.