Националният селекционер на България Пламен Марков заяви след изготвянето на програмата, че тя не е най-важният елемент в едни квалификации. Старши треньорът отбеляза, че с най-голямо значение са победите.

Марков и президентът на футболния съюз Борислав Михайлов признаха, че са направени известни компромиси от страна на всички делегации.

Единствено световният шампион Италия не е предявил кой знае какви претенции по време на преговорите. „Скуадра адзура” поискала само да не играе в датите през юни 2009 година, защото има ангажимент към турнира за Купата на Конфедерациите.

Както се и очакваше най-много претенции е имало от страна Ирландия.

Пламен Марков сподели, че се е разбрал с колегите си от другите тимове за предстоящите им контролни мачове. Българският селекционер има планове да разузнава противниците.

След днешната среща стана ясно, че Сърбия е отказала да играе контрола с Бербатов и компания. Има вариант нашите да срещнат Тунис или Уругвай през лятото.

„Една програма не може да бъде определяща и да гарантира класиране. Шансовете ни са като на всички останали, защото мачовете още не са стартирали. Разчитаме на добро представяне и победи”, призна селекционерът Марков.

 

„На въпроса за екипа ми вече отговорих. До първата контрола срещу Северна Ирландия ще има яснота, какъв ще е той. Доволен съм, че се стигна до уговаряне и създаване на тази програма. Иначе отивахме на служебен жребии, от който никой няма да доволен”, сподели Пламен Марков.

 

„Всички в подобни преговори правят компромиси. Ние не правим изключение”, допълни наставникът на България.