„Въпреки трансфера на Димитър Бербатов, за когото се радвам, че всичко приключи с щастлив край, едва ли този факт ще ни помогне допълнително срещу Черна гора в събота” – това заяви националния селекционер Пламен Марков на последната пресконференция преди утрешното отпътуване на тима за Подгорица.

„За няколко дни едва ли ще се усети някаква разлика от това,че Митко вече е играч на Манчестър Юнайтед. Аз поговорих вчера с него. От разговора ни и от това което наблюдавам в тренировъчния процес, вече спокойно мога да заявя, че той се е успокоил и съсредоточил мислите си изцяло към предстоящата квалификация. Лошото е, че сега пък ще ни липсва Мартин Петров, щеше да е хубаво да стартираме с добре обработения тандем между тях” – допълни още Марков по темата Бербатов.

„Във всеки мач от тук насетне ще играем само и единствено за победа. Пътят е дълъг, но ние – треньори и играчи сме готови за него. Мисля, че подробности за темата с премиите може да получите от президента на футболния съюз Борислав Михайлов, но мисля, че всички страни са доволни и няма да има напрежение относно това”.

Марков заяви, че на този етап родното ни първенство е слабо конкурентно на европейските и той предпочита повече от повиканите от него играчи да са сред легионерите. Въпреки това, той е доволен от завръщането на Здравко Лазаров в България, тъй като по този начин той ще може да играе постоянно и да е често под негово наблюдение.