Новият старши треньор на националния ни отбор Пламен Марков заяви при представянето си като такъв, че е благодарен на БФС и Боби Михайлов за гласуваното му доверие. Той бе категоричен, че ще работи безрезервно в името на общата кауза – класиране на тима за Мондиал 2010.

„Благодаря на БФС и в частност на Боби Михайлов за доверието да повери в мое лице предстоящия цикъл за световните квалификации. Надявам се, че ще имаме добри моменти, които да дарим на футболните хора в България. Ще работя безрезервно за постигането на по-добри резултати. Без вас, всички спортни журналисти, тази дейност няма да може да бъде осъществена. Знаете, че сме работили в добри отношения надявам се, че така ще продължим. Да си пожелаем късмет през предстоящата година”, бяха първите думи на Пламен Марков, който отново е селекционер на България.

Пламен Марков се върна назад във времето, когато изведе националите до европейските футболни финали през 2004. Според него възможностите на тима тогава са били такива и може би огромните очаквания на феновете и ръководството са изиграли лоша шега.

Селекционерът коментира и групата, в която се падна отборът ни за квалификациите за Мондиал 2010: „Тази група на пръв поглед ми изглежда най-тежка, но същевременно с това ще кажа, че отборите са изравнени. Всички тимове, освен Италия, ще се борят за второто място.”

„Всяка една от останалите формации си има треньори, които отговарят за тези играчи, аз като селекционер ще опитам да наблюдавам и другите гарнитури, но не смятам, че националният селекционер не може да бъде отговорен за младежи, юноши и т.н”, сподели още Пламен Марков.

„Не бих искал в момента да връщам времето назад, но ще бъда доволен ако в отбора се възвърне добрата обстановка, каквато имаше и преди, защото от добрите отношения зависи и доброто представяне”, каза Пламен Марков запитан за Радостин Кишишев.

„Никога не съм си мислил, че някой ми се е месил. Не е имало у мен подобно становище. Преди малко казах, че сам напуснах отбора предишния път. Нямам мениджърски интереси, няма ангажименти към когото и да било от агентите.”

„За промени в състава е рано да се говори, защото не съм мислил по този въпрос. Все пак едва ли има много състезатели, които на са били забелязани и не са играли в националния отбор. Генерални промени едва ли ще има", допълни той.

Пламен Марков не подмина и въпроса за финансовите претенции към бившия си клуб ЦСКА: „Нямам никакви причини да се чувствам гузен, не само към ЦСКА. Това е отборът, който ми е дал изключително много. Аз си давам сметка за това и никога не бих застанал срещу ЦСКА. Срещу отделни хора да, но не и срещу ЦСКА.”