Селекционерът на България Пламен Марков категорично отрече, че воденият от него състав срещу Италия е играл защитно при нулевото реми със „Скуадра адзура”.

„Не споделям оценката ви за тест по защитен футбол. Когато Италия не притежаваше топката, целият им отбор се отбраняваше. Не знам, колко пъти да повтарям, че не сме давали задачи за игра сто процента в защита. Естествено, че в Грузия ще се стремим да бъдем по-опасни в атака, но обикновено атакуваш, колкото ти позволи противника. Не създадохме много положения, защото Италия има добри играчи в защита и се бранеше добре”, категоричен бе треньорът Пламен Марков.

Специалистът призна, че след днешната закрита тренировка на „лъвовете” част от играчите ще отпаднат от групата, за да не пътуват на празно до Тбилиси.

От българския щаб не скриха, че са предпочитали да играят на неутрален терен срещу състава на Грузия.

„Обстановката в Тбилиси е спокойна. Те ще бъдат подкрепяни от 50 хиляди зрители. Подобни отбори са много мотивирани. Това обаче е нещо нормално. Ние също играхме пред пълен стадион срещу Италия. Имахме много хубава подкрепа от трибуните”, сподели Марков.

„Ние българите много обичаме да се сравняваме. Сигурно ще ме попитате, дали обстановката напомня на 1994 година. Да забравим, че тази година отдавна е отминала, както и 2004. Има голяма разлика във футболистите, а и съперниците са други”, продължи наставникът на България.

„Подценяването е един балкански недостатък, който често виждаме и у нас българите. Винаги има притеснение от подценяване. По този въпрос работим ние, треньорското ръководство. Трябва да запазим желанието, мотивацията и борбата, която показахме срещу световния шампион. Само с подобна нагласа може да спечелим”, категоричен бе треньорът на България Пламен Марков.

„Мачът е важен, ако искаме да запазим сто процентови шансове за престижно класиране. Ще направим всичко, което е по силите ни”, обеща Марков.

„Победата е резултатът, от който имаме нужда. Нямаме друга алтернатива”, декларира още селекционерът.

„Не мога да ви кажа дали Станислав Ангелов ще започне като титуляр или не. Той беше наказан, но го повикахме, защото е играч, на който много разчитаме. Нашият отбор се нуждае от такъв футболист. Съставът обаче ще го обявя преди мача”, призна Пламен Марков.