"Доста съм изненадан от играта на отбора на Черна гора", заяви селекционерът на българския национален отбор по футбол Пламен Марков след победата на Черна гора с 3:0 над Казахстан в приятелски мач.

В официалната трибуна на стадиона, на който имаше около 5000 зрители, Пламен Марков изгледа мача в компанията на своя помощник в националния отбор Петър Александров.

"Знаех, че имате добър национален отбор, но съм доста изненадан, каза Пламен Марков пред черногорски журналист. Казахстан не можеше да противодейства на разигралия се отбор на Зоран Филипович. Имате много добри играчи. Видях обаче и някои негативни страни, които ще запазя за себе си".

На 6-ти септември в Подгорица националните отбори на Черна гора и България ще стартират квалификационната си кампания за световното първенство по футбол през 2010 година в ЮАР.

В приятелския мач снощи Черна гора победи Казахстан с 3:0. В 15-та минута след разбъркване пред вратата на гостите Джалович с левия крак откри резултата. В 21-та минута след центриране на Вукчевич казахстанските футболисти отбиха топката, но тя попадна в Дринич, който със страхотен удар от около 25 метра вкара втория гол. В третата минута на продължението на първото полувреме зрителите вече чакаха съдийския сигнал, когато Вукчевич направи отличен пробив, след което центрира и в мелето Джалович с глава отбеляза своя втори гол в мача, с който оформи крайния резултат - 3:0 за Черна гора.

Състав на националния отбор на Черна гора: Божович /Янушевич в 67-та минута/, Павичевич, Танасиевич /Огнянович - 71/, Йованович /Пурович - 75/, Пейович, Дринчич, Бошкович /Пекович - 46/, В. Божович /Зверотич - 60/, Вукчевич, Богавац, Джалович /Вучинич 80-та минута/.