„От днес Любослав Пенев официално е част от моя щаб. С общи услия ще работим за доброто на националния отбор и доброто на българския футбол”, заяви националният селекционер Пламен Марков на пресконференция преди приятелската среща с Босна и Херцеговина в сряда.

„Поканата е лично моя, водих с Любо два разговора. Неговите функции са чисто спортно-технически. Работата му ще бъде като мой помощник на терена. Ако имам някакви допълнителни задачи за него той ще ги изпълнява по мое нареждане и по мое изискване. Сега екипът ми е по-компактен, което дава възможност да нямаме пропуски в работата ни с националния отбор”, допълни Марков.

„Иван Вуцов няма официално никакви функции в националния отбор. Аз лично ще го изпратя да гледа приятелския мач Унгария – Черна гора. Юношеските селекционери Наско Маринов и Мишо Мадански ще наблюдават съответно мачовете Уелс – Грузия и Италия – Австрия”, каза още старши треньорът на „трикольорите”.

„Безспорно се притеснявам от липсата на повече приятелски срещи. Не е редно и нормално националният отбор да се събира толкова рядко, както е в настоящият случай. Но аз нищо не мога да направя. Едва ли съм аз човекът, който трябва да отговаря за комуникацията между БФС и клубовете. Проверката с Босна е генерална репетиция за гостуването на Черна гора от световните квалификации. Очаквам добро представяне, като и резултатът не е за пренебрегване”, сподели очакванията си за мача в сряда Пламен Марков.

„За мен е радващо, че все повече български футболисти участват в чужди първенства. Освен чрез наблюдение аз се осведомявам за тяхното състояние и чрез периодични телефонни разговори с техните треньори. Много ми се иска нашият отбор да има повече лидери. Но те не се определят от мен като треньор, те се доказват с игра на терена. Още веднъж казвам, че очаквам повече от тях в предстоящите квалификации”, заяви треньорът на А отбора ни.

"За съжаление Валери Божинов, който е един млад и талантлив футболист, скъса ахилес на загрявка преди мач на Манчестър Сити и отпада от групата. Ще следим възстановяването му, но не знам колко време ще отсъства. Разбрах за проблема на Живко Миланов вчера, както и за Ивелин Попов. Днес сутринта разбрах, че състоянието на Попов не се подобрява, затова се спрях на Станислав Манолев от Литекс", обобщи здравословните проблеми в отбора националният селекционер. Той уточни, че групата, която утре пътува за Босна и Херцеговина, остава от 18 футболисти.

Както е известно, вчера беше включен и нападателят на Левски Георги Христов.