Селекционерът на България Пламен Марков е останал доволен от представянето на родните футболисти в Русия. Специалистът изгледа два мача, финала за Купата на страната с участието на Пеев, Кушев и Сираков и срещата Динамо Москва-Терек, където участие взе Цветан Генков.

Пред авторитетния руски „Спорт-Експрес” Пламен Марков заяви, че са му се понравили изявите на българското трио в Амкар. „Харесах играта на Георги, Захари и Мартин. Това са все футболисти, които попадат в плановете ми. Предния ден останах доволен от и Цветан Генков”, сподели селекционерът на „лъвовете”.

„Следя това, което правят българите в руското първенство. Мога да кажа, че те са израснали, както в тактическо отношение, така и във функционален план”, продължи Пламен Марков пред руската медия.

„Доволен съм, че доста българи играят в силно първенство, като руското. Почувствах удоволствие от обстановката преди и по време на финала между ЦСКА Москва и Амкар”, допълни още треньорът на България.

В края на интервюто журналистите от „Спорт-Експрес” изрично благодарят на футболния мениджър Мирчо Димитров за съдействието. Импресариото е със солидни позиции в Русия и представлява повечето родни футболисти в Русия.