Националният отбор, който стартира днес своята подготовка в Разград за контролите срещу Босна и Херцеговина и Казахстан, подкрепи инициативата „Заедно можем“, която се организира от Окръжната прокуратура в Шумен.

Селекционерът Петър Хубчев и играчи от тима бяха специални гости на демонстративен мач с участието на десетки деца в риск и с противообществени прояви, връстниците им от местното средно училище „Йоан Екзарх Български“ и представители на прокуратурата от седем области - Варна, Добрич, Попово, Омуртаг, Велики Преслав, Шумен и от Окръжната прокуратура в Шумен.

Участниците от двата смесени отбора, които носиха имената „Светлина и „Надежда“ облякоха фланелки с надпис „Заедно можем“ и показаха, че спортът е средството срещу агресията и насилието.

Началният удар на футболната среща бе даден от национала Георги Костадинов, който е и студент по право.

„От момента, в който съм начело на националния отбор, никога не сме отказвали такива инициативи. Убеден съм, че колкото повече децата се занимават със спорт, толкова по-добре те се учат на самодисциплина и други важни неща, които трябва да използват в живота“, заяви преди мача Петър Хубчев.

След двубоя всеки един от малките футболисти получи топка и грамота като награда за участието си във футболния двубой и инициативата „Заедно можем“. Малчуганите имаха възможност да говорят с играчите от „А“ националния отбор, селекционера Петър Хубчев и футболисти от Лудогорец, като получиха и  автографи от тях.

източник: bfunion.bg