Капитанът на Чехия Петър Чех изрази съжаление от пропусната победа срещу България в световната квалификация от група "Б" снощи. Мачът завърши 0:0 в Прага.

"Разочаровани сме. Искахме победата, но не успяхме да я постигнем. Загубихме две точки като домакин, нещо което определено не искахме да се получава. Нещата в групата се усложняват за нас. Срещу Дания взехме точка навън, което беше позитивно. Това равенство ни върна в изходна позиция.", каза Чех.

"Все пак имаме 5 точки и не смятам, че се е случило нещо толкова фатално. Групата е равностойна. Вярвам, че в някой от другите мачове ще успеем да наваксаме пропуснатото в този", допълни той.

Вратарят призна, че съотборниците му са изпитвали сериозни затруднения срещу добре подредения съперник и са успели да упражнят натиск едва в последните 20-ина минути.

"Те задържаха топката много добре и не ни позволиха да развием играта си. Времето минаваше, ние не успявахме да направим нищо, от което се увеличаваше и нервността в нашите действия", каза вратарят.

Чех смята, че подобрението на играта на отбора е дошло едва в последните минути.

"В последните 20 минути съперникът започна да греши по-често. Ние също имаме заслуга, защото успяхме да упражним натиск. имахме някои добри ситуации в наказателното им поле, но за нещастие ни липсваше решаващия удар", коментира още той.

Чех призна, че на два пъти в мача е имал късмет при опасни атаки на българите, когато ударите на Николай Бодуров и Георги Миланов преминаха на сантиметри от целта.