Левски бе напуснат днес от петима от основните си футболисти.

Георги Петков, Живко Миланов, Игор Томашич, Николай Димитров отпътуваха от Острова на Афродита за да вземат участие в контролата Северна Ирландия – България в Белфаст.

Националът на Македония Дарко Тасевски замина за Скопие, където ще играе в проверката на своята страна срещу Сърбия.

Очаква се петимата да се приберат в лагера на сините в четвъртък.

Станимир Стоилов ще даде кратка почивка на Ричард Еромоигбе, който отпадна с тима на Нигерия от турнира за Купата на Африка и ще го чака за последните контроли на Левски в Кипър.

Направените снимки на контузения глезен на Радко Мутафчийски показа, че няма счупено, но Стоилов и лекарите обмислят да върнат защитника по-рано в София за пълни изследвания и възстановяване на футболиста.

Тренировката преди обяд започна с кратък разбор за игралите вчера при загубата с 0:3 от Динамо Киев. След това треньорът направи разбор и за тези, които утре ще играят срещу Чешке Будейовице, за да онагледи това, което иска от играчите, треньорът изнесе на терена и табло, на което чертаеше това, което изисква от футболистите.

Шакиб Бензукан продължава да върти тренировки край терена, а Лусио Вагнер за пореден път посети клиниката в Агия Напа. Там той отново бе поставен на системи, за да му бъдат влети необходимите медикаменти за лечението на контузеното му коляно.

Националът, който пропуска мача със Северна Ирландия, е в по-добро състояние и видимо в по-добро настроение, след като дори се пошегува, че „моята стая вече не е в хотела на сините, вече си имам стая в клиниката”.

Днешната тренировка завърши с двустранна игра, в която участие взеха неигралите вчера срещу Динамо Киев и тези, които влязоха като резерви и треньорите на отбора.