Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев коментира след 1:1 срещу младежкия национален тим.

"Ще запазя за себе си дали съм доволен от контролата. Изключително ползотворен лагер. Това ми даде възможност да видя някои футболисти, които не са викани до момента. В контролата имаше и добри, и лоши моменти, и доста брак. Аз не съм очаквал чудеса. Трябва да се работи повече в клубовете, и да развиват потенциала на играчите си," заяви той.

"Стараха се и двамата, ще продължаваме да ги наблюдаваме, и като наближат срещите, ще преценяваме," отбеляза Петев за изявите на Николай Димитров-Хичо и Антонио Вутов.

"Не искам да коментирам отказа на Литекс. Направих си труда да видя в годините назад, винаги така сме действали. Националният отбор е приоритет, националният отбор е над всички. Така че всички трябва да дават най-доброто. Не го приемам като неуважение към мен, това е неуважение към националния отбор."

"Имаше варианти да играем контроли с Молдова и Грузия да играем контроли. Но така сме преценили, така направихме."

"Не съм говорил още с никого от футболния съюз за турне в Азия в края на февруари. Но ако има такова предложение, ще се възползваме, дори и в този си формат."

"Времето е пред нас, дано всеки от тях да развива потенциала си. Заслужиха си и те да бъдат викани," каза наставникът за изявите на младежкия тим.

"Това за първи път го чувам. Смешно е," каза Петев за слуховете за участие на Лудогорец в черно тото.

"Не съм отказвал нищо. Това са спекулации на кипърската преса. Аз съм треньор на националния отбор и това е," каза той за своя пост и информациите за оферти от Кипър.

"Трябва в някои играчи да има корекции. Когато защитаваш държавата си, трябва да даваш всичко от себе си," завърши Петев.