Селекционерът на България Ивайло Петев отдаде загубата от Норвегия на грешката при попадението на скандинавците. В крайна сметка нашите момчета паднаха с 0:1 и имат само теоретични шансове да стигнат до баражите за Евро 2016.

Петев коментира и скандиранията "Оставка" от трибуните - "Ако са за мен, няма проблем. Не ме притеснява въобще".

Той бе категоричен, че всеки от футболистите му е дал максимума си тази вечер.

"Определено шансовете ни намаляват и нека мине цялата квалификация, ще правим изводи. Мачът не беше с много високо качество, но това го очаквахме. Залогът беше много голям, затова, Като очакване го очаквах това." 

"До гола бяхме неутрализирали силните страни на Норвегия. Но допуснахме една много елементарна грешка при техния гол и това обърка играта ни. Ако трябва да съм по-конкретен - те не сбъркаха, ние сбъркахме."

"Мачът не бе от високо качество, за разлика от залога. Целта беше да запазим суха мрежа, и бях сигурен, че ще имаме ситуации. За жалост ние сбъркахме, а Норвегия не сбърка."

"Не играем срещу Бразилия или Германия, за да сме плахи. Имаше сковаване у някои играчи, защото не играят редовно. Но мачът е свършил, трябва да си вадим нужните поуки, за да продължим напред", сподели Петев след мача. 

Той сподели дали е допуснал грешки, както и отговори, че е готов на всичко по повод скандиранията "Оставка" към края на двубоя. Той иска от отбора си да не допуска грешки в мача с Италия след три дни.

"Не съм разочарован от момчетата. Сигурен съм, че това е максимумът от тях в моментното им състояние. Отразява им се, че не играят в клубните си отбори. Всеки даде това, което може в момента."

"Определено сигурно съм допуснал и грешки. Но за мен разковничето на мача беше, че допуснахме грешка. Нормално е да има разочарование у феновете, така има у нас такова. Аз им благодаря за подкрепата днес, нормално е да сме ги разочаровали." 

"Готов съм за всичко, това е нормално е в България. Тук, когато печелиш, всички те възхваляват, когато губиш - всичко се излива върху теб и отбора. Ще излезем да играем срещу Италия, ще търсим шансовете си, не можем да излезем обречени. Надявам се грешките, които допуснахме днес, да не ги допускаме срещу Италия." 

"Нямаме по-добри играчи от тези, ако имахме такива, те щяха да са в отбора", сподели още Петев след двубоя. 

Запитан дали ще може да вдигне момчетата до мача с Италия, той завърши: "Това ще е работата ми до мача с Италия, както в мен, така и в тях има разочарование. Ще говорим, но мачът е свършил, и нищо не можем да направим."