Националният селекционер Ивайло Петев заяви, че тимът си е взел поука от загубата от Турция в контрола преди дни. Петев застана пред медиите на официалната пресконференция преди европейската квалификация с Малта в петък вечер от 21.45 часа.

„Настроението в отбора е добро. Относно титулярния състав - сами ще се уверите дали ще има промени в сравнение с контролата с Турция. Състоянието на Георги Миланов е добро, но дали ще започне като титуляр, ще реша в последния момент.

Нямам притеснения относно мача. Важно е да сме концентрирани“, заяви Ивайло Петев преди гостуването на България на Малта.

„Единственото, което ни интересува са трите точки. Нормало е да има умора в моите футбболисти, но така ще е и за противника. Ние трябва да спечелим този мач“, категоричен бе Петев и продължи:

„В сравнение с мача с Турция трябва да подобрим две неща. Първо, положенията пред противниковата врата и второ, тези пред нашата врата - особено представянето ни през второто полувреме срещу Турция. Бъдете сигурни взели сме си поука от тази загуба.“

„Вярвам на моите играчи. Контролата с Турция и мачът с Малта нямат нищо общо. Сигурен съм, че ще повторим лицето си от мача с Италия в София и ще победим. Не подценявам Малта, напротив имам респект и уважение към тях. Не знам по какъв начин ще играе Малта. Според мен няма да изневери на стила си от последните години и ще действа по-скоро дефанцивно“, завърши Ивайло Петев.