Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев е доволен след победите над Португалия (1:0) и Македония (2:0) в приятелски срещи, играни през март. Специалистът изрази надежда, че "трикольорите" ще продължат да играят по същия начин и в предстоящите квалификационни двубои за Мондиал 2018.

"Компонентите в играта са доста, но трябва да знаем къде сме. Проверихме състоянието на футболистите. Трябва да знаем как да действаме в различните мачове и ситуации. Микроклиматът в състава е нещо много важно, но ни остава още много работа. Играчите изпълниха това, което имаха като задачи. Сега трябва да се надгражда и да се види къде има грешки. Винаги има значение срещу кого играем, защото трябва да се действа по различен начин в мачовете", коментира Петев.

Специалистът призова всички български футболисти да показват постоянство в клубните си отбори, защото могат да получат повиквателна за националния тим.

"Националният отбор е отворена врата. Всичко е възможно. Важно е играчите да покажат развитие в клубните си тимове. Важно е всички футболисти да знаят за какво са на терена и да показват потенциал и постоянство в клубните си тимове. Доволен съм, че до някаква степен успях да покажа правилния път на играчите. В националния отбор даваме всичко, защото той е над всичко", каза още Ивайло Петев.

Той разкри, че не е доволен от нивото на българския клубен футбол, а мястото на ЦСКА, Локомотив София и Литекс е в елита, но това не е въпрос от неговата компетенция. Специалистът се обяви за "А" група с повече от десет отбора.

Петев ще изпрати повиквателна на бесарабския българин Борис Ташчи, ако нападателят на Щутгарт получи български документи за самоличност.

Селекционерът пожела на Николай Михайлов по-бързо да си намери нов отбор и в същото време похвали изявите на Божидар Митрев и Владислав Стоянов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS