„Не един път призовах хората, които обичат националния тим да дойдат и да ни подкрепят. Оптимист съм, че ще има доста наши фенове, които ще не подкрепят в жизненоважната среща“, категоричен бе старши треньорът на националния ни тим по футбол Ивайло Петев преди европейската квалификация с Норвегия на 3-и септември в София.

„Единствено Валери Божинов има проблем от квалификацията за Шампионска лига на Партизан срещу Бате Борисов. Данчо има малки оплаквания от вчера, но с помощта на лекарския щаб, правим всичко възможно да е на линия. При Божинов всичко ще е ден за ден. Не е лека травмата, ще решаваме до последно“, коментира селекционерът Ивайло Петев.

„Смятам, че съм избрал най-доброто, с което разполага националният тим в момента. Има някои футболисти, с които съм работим и ги познавам доста по-добре“, каза още Петев и продължи:

„Критерият ми е как са се представили в предните мачове с националния им и другото не по-маловажно нещо е, че мачът е с голяма стойност и в него трябва да играят хора, които са участвали в такива мачове. Да, игровата практика има значение, но мисля, че един или два мача могат да се изиграят в каквото и състояние да си. Ние нямаме друга алтернатива, така че с каквото имаме, с това ще играем. Въпросът е да изиграем добър мач и всеки да се представи на ниво. Всеки мач е важен. Всеки следващ е най-важен. Залогът е по-специален и по-голям.“

Светослав Дяков пък заяви, че негативизмът към националния идва малко в повече.

„Норвегия е доста балансиран тим. Определено една от силните страни е контраатаката, но и те има своите слабости, и силни страни. Ще се опитаме да използваме нашите силни, за да имаме предимство в мача. Като цяло важно е ние как ще присъстваме в мача. Не обръщаме чак толкова внимание върху техния отбор. За мен е важно ние как ще противодействаме в самата среща“, заяви още селекционерът на националния тим Ивайло Петев.