Националният селекционер Ивайло Петев бе повече от лаконичен в първото си интервю веднага след последната европейска квалификация.

България победи Азербайджан с 2:0, но отново не се класира на голям форум.

Петев заяви, че все още не може да направи никакъв анализ на целите квалификации: "Не мога да конкретизирам финално. Поздравления за играчите, и всички хора по трибуните. Изцяло контролирахме нещата през 90-те минути. Можехме да водим и с повече от 1:0 през първото полувреме. Стана време да направим анализи за цялата квалификация."

"Съжалявам, не мога," заяви само той за оценка за представянето на отбора. "Много неща трябва да се променят, няма да конкретизирам. Това е, което мога да кажа."

"Нищо не мога да кажа. Не мога да отговарям на всеки. Всеки има право на мнение," допълни Петев на въпрос за своя пост и дали той е под въпрос.

"Аз друга работа нямам. Футболът е моят живот. Винаги имам мотивация."

"Да бъдеш треньор на националния си отбор е чест. Аз съм щастлив, че съм треньор на националния отбор."

"Ние работим в добър синхрон с БФС."

"Договорът ми е за три години, моето бъдеще е светло, не се притеснявай," каза още Петев пред БНТ.

На пресконференцията след двубоя той добави: "Когато аз поех националния отбор, целта беше поне бараж. Загубихме мача си рубикон - с Норвегия."

"Това не е добре за футбола ни като цяло, но до голяма степен, доста време нямаме класиране, нямаме участие на европейско, световно, не съумяхме да победим Норвегия, може би на това отдавам факта, че стадионът бе празен," заяви селекционерът.

"Този отбор има по-голям потенциал, но основното е, тези футболисти да играят редовно по клубовете си. Те дават максимума, но когато не играеш редовно, губиш много от своите качества," каза той за болната тема около националите. "Това е мой избор, аз съм сметнал, че тези играчи ще свършат работа. Това е моето решение, и аз стоя зад него. Всеки в състава има място в него."