Помощникът на досегашния национален селекционер на България Пламен Марков Петър Александров заяви, че има сведения, че футболисти са бойкотирали националния отбор.

„Радвам се, че лично Пламен Марков ми се обади, за да ми каже и да ми благодари за нашата съвместна работа, което му прави чест. Аз мога да кажа само добри неща за него и съм изненадан за това негово освобождаване в този момент. Не съм се чул с никой от БФС”, коментира Александров.

„Пламен Марков ми се обади и не знам каква е причината и защо. Аз смятам, че за всеки е чест да работи за родината си. Естествено, че след като Пламен Марков не е треньор е рано да давам коментар, защото не знам каква е ситуацията около неговите помощници”, сподели асистентът на Пламен Марков в националния отбор.

„Аз лично не очаквах Пламен Марков да е сменен, защото знам как той работи. Направихме всичко възможно отборът да върви добре. Загубата от Сърбия е само една единствена за нас и явно сме вдигнали много високо летвата. Съжалявам много за Пламен”, добави Александров.

„Трябва да приемем нещата, както идват. Смятам, че няма да е правилният вариант аз да поема националния отбор. Щом Изпълкома на БФС е взело решение да смени националният селекционер значи, че те имат нещо предвид и имат решение. Разбира се, че съм разочарован от поведението на футболистите в мача срещу Грузия”, каза помощникът треньорът на националния отбор на България.

„Не бягаме от отговорност и носим вина за последните два слаби мача, но и футболистите трябва да бъдат мъже и трябва да кажат точната причина за тези провали. Аз имам някакви съмнение и сведения, че те не са дали всичко от себе си в тези два мача. Ако е имало бойкот на националния отбор би било много жалко, защото това не е бойкот срещу Пламен Марков, Петър Александров или Любослав Пенев, а България. Това е много срамно и смешно”, завърши Петър Александров.