Има и такива моменти. Не играеш и въпреки това губиш. Така стана с националния отбор по футбол на България. Най – тежката си загуба претърпя в кръга от евроквалификациите, когато почиваше и се готвеше за мача с Албания в Тирана.

Пеневата чета загуби на практика възможността да се класира за еврофиналите догодина в Австрия и Швейцария. Това стана възможно след победата на Румъния с 1:0 над Холандия. Трите отбора се изравниха по броя на изиграните срещи, но румънците са с пет точки пред българите, а холандците са с две точки пред нас.

С оглед на предстоящата програма в групата ни, възможността да се класира България остава само в сферата на теорията на вероятностите, фантастиката и... прословутия късмет на чичо Митко. Само че сега не е 1993-а година или 1994-а, а е краят на 2007-а.

Програмата на трикольорите е такава, че едва ли ще вземат пълните девет точки от оставащите три мача. В сряда гостуват на Албания, после приемат Румъния и накрая гостуват на Словения. За съжаление и от прословутия късмет на Димитър Пенев не е останало нищо. Иначе холандците, в края на мача в Констанца, щяха да вкарат изравнителен гол, вместо да пращат топката в гредата.

Останаха ни само шегите и закачките на националите и треньора. Е, и спестения срам от евентуалното ни участие на финалите на Евро 2008. Това не е никак малко, но не е достатъчно за развитието на родния ни футбол.

А, да не забравя, че е задължително да бием румънците на 17-и ноември в София. Заради българското самочувствие, заради самата дата и заради....фантастиката, че с късмет България може да успее в групата.

Или поне да бият заради кефа на тези, които ще дойдат на националния стадион „Васил Левски”, за да се сбогуват я с треньора, я с някои играчи, които повече няма да играят за България.