Селекционерът на българския национален отбор Димитър Пенев разкри, че възнамерява да направи смяна в състава. Вчера „трикольорите” загубиха с 0:2 от Холандия в Амстердам в европейска квалификация, а в сряда приемат Люксембург на Националния стадион „Васил Левски”.

„Ще предприема промени. Не само в нападение, но и в халфовата линия. Някои от тези футболисти, които бяха на пейката, ще трябва да вземат участие в мача с Люксембург. Грешките се виждат. Няма да коментирам предварително, какви ще бъдат смените, но имаме двама равностойни вратари. Иванков допусна сериозна грешка, след която падна първия гол в мрежата ни, затова смятам, че другият страж Георги Петков заслужава да получи шанс”, каза Стратега.

„Мачът с Холандия беше може би най-важният. За радост имахме много голови ситуации. Имахме възможност дори да открием резултата, но просто нашите голмайстори нямаха късмет. От друга страна знаем, какво представа Холандия, те са голяма конкуренция, но без положения, вкараха първи. 10-15 часа след даден мач е трудно да се прави анализ. Днес и утре ще си направим изводите и веднага трябва да започнем да мислим за следващия противник, който слаб, но и сериозен”, коментира селекционерът на България.

Според Пенев е най-неприятно да се играе срещу аутсайдери. „Причината за това е, че състезателите евентуално трябва да оправдаят себе си, ако загубят. Трябва да чакаме развоя на събитията при Албания и Румъния. Това все пак е напрежение. Момчетата пък имат мачове със своите клубни отбори. Всичко това се събира и си оказва влиянието”, заяви треньорът на „трикольорите”.

„Не съм казвал, че не съм доволен от Бербатов, но той имаше две ситуации, които не реализира. Ако беше вкарал, това можеше да промени развоя. Футболистите имат право да коментират своите грешки, но мисля, че те не се обвиняват. Всеки може да обвинява другия. Жалко е, че пропуснахме. За първи път в квалификация пропускаме такива шансове за гол”, завърши Пенев.