Селекционерът на българския национален отбор Димитър Пенев заяви на пресконференция, че няма да позволи клубовете да се месят в работата му.

„В моята практика не съм правил уговорки с отборите, кой колко да играе”, категоричен бе специалистът.

„Предстои ни една сериозна контролна среща и го казвам съвсем сериозно, защото ни предстои и мач срещу Холандия. Всички играчи са здрави и са в добро настроение. Съжалявам за двете неприятни контузии на Бербатов и Божинов. Надеждата за Бербатов е да бъде на линия след няколко дни. Лично разговарях с Валери и му пожелах бързо възстановяване, защото е млад играч и ще разчитам за напред на него”, каза Стратега.

„Мисля, че няма да имам проблем с играчите, защото си имаме уважението. Имаме записи от последните срещи на Уелс и информация за футболистите. Нагласата и играта на нашия отбор е такава те да се съобразяват с нас”, добави Димитър Пенев.

„От отбора искам да бъде един колектив и най-вече това, което поставям като задачи да се изпълнява на 100 процента. От друга страна, всеки играч има право да се изяви индивидуално и да покаже качествата си”, завърши специалистът.