Мениджърът на националния отбор на България Димитър Пенев заяви, че временният селекционер Станимир Стоилов може да приеме предложението и да остане на поста за по-дълго време.

„По-бързо и по-добра работа може да се извърши в тези години и в този етап на нашия футбол с българин начело. Аз смятам, че Стоилов вече има опит. Ние трябва да помагаме на всеки, Мъри върши своята дейност. Пожелавам му по-големи успехи. Може да промени решението си и да остане, има още време - това вече е индивидуален подход”, заяви треньор номер 1 на България за 20-и век.

Димитър Пенев отказа да коментира изявите на Христо Стоичков като треньор на Селта.

„Самите футболисти трябва да са мотивирани и да защитят България, себе си, а след това и всичко останало. Със Стоилов сме един екип, но аз водя моите неща извън терена. Отговорността обаче е обща. Това само може да ни радва. Самите играчи трябва да играят за българския футбол”, каза още Димитър Пенев.

„Всичко възможно се прави, ЦСКА да е един европейски клуб. Вие добре знаете, преходите са трудни”, добави помощникът на Станимир Стоилов относно присъствието само на един „армейски” футболист в състава на националния отбор за Беларус.