Националният селекционер на България Димитър Пенев заяви, че със сигурност ще разчита на Мартин Петров в предстоящата евроквалифкация с Албания в Тирана на 17-ти октомври от 21:45 на стадион „Кемал Стафа”.

„Още в началото, когато поех отбора казах, че сме изпуснали най-важния домакински мач срещу Албания. Ако бяхме победили щяхме да имаме шансове да се борим за едно от първите две места”, сподели Пенев.

„Смятам, че първата част бе за Холандия и ако се гледа само това, то те трябваше да победят с 2:0. Ние сме длъжни до края във всяка една среща да играем максимално, за да изкупим това, което загубихме”, допълни националният селекционер.

„Остават три мача, които трябва да спечелим. До определен час Кишишев имаше позволение, а след това той си носи отговорност и ще си понесе санкцията, каквато е по наредбата”, коментира специалистът.

„За момента няма натиск върху мен и нямам намерение да напусна. Аз на сто процента разчитам на Мартин и следобед трябва да тренира наравно с другите. Той иска да играе имам уверението и на доктор Мишо Илиев”, завърши Димитър Пенев.