Напук на всички спортни правила за заблуда на съперника, новият национален селекционер Димитър Пенев спокойно разкри тактиката за предстоящото важно гостуване в Холандия в началото на септември.

Пената раздаде на присъстващите журналисти на официалното му представяне днес в сградата на БФС лист с разширения състав на националния отбор по футбол.

От него става видно, че гласим за мача с „лалетата” желязна отбранителна тактика. След изброените четирима вратари – Иванков, Петков, Петров и Колев, следват и включените останали полеви играчи. Очевадно е, че те всичките са под знаменателя „защитници”. Дори футболисти, които рядко по време на мач преминават централната линия в посока собствената си врата, явно ще бъдат мобилизирани в замислената дефанзивна тактика на „Амстердам Арена”.

За родния футболен фен ще бъде истинско любопитство да види в такава важна квалификация фигури като Бербатов, Мартин Петров или Генков в ролята на защитници.

За да няма никакво съмнение, че този лист е автентичен, Стратега е драснал в долния десен ъгъл своя авторитетен подпис.

Както се казва в подобни случаи, следва се простата футболна максима, когато гостуваш на фаворит: „Назад бетон, за 0:0, пък напред каквото стане…”