Един от най-опитните футболисти в състава на националния отбор за контролата с Латвия Станислав Ангелов направи кратко възстановяване днес, след което се оттегли на заслужена почивка.

„Когато се играе за България, винаги трябва да се подхожда сериозно. Изобщо не трябва да мислим за това, трябва да е просто инстинкт. Иначе, мач като мач, според мен е доста важен, да почнем да се настройваме за предстоящите квалификации. Нищо, че шансовете са малки, ние не бива да се отказваме,” заяви Пелето.

„Нормално се чувствам, тренирам добре, работя с настроение, приятна е атмосферата в отбора в момента. Въпреки желанията, които изявиха, явно няма чак такива желания към мен като футболист. На този етап работя с професионализъм за настоящия си клуб,” обясни Ангелов за ситуацията в Енерги Котбус.

„Искаме да се връщаме веднага в Бундеслигата, но ще е доста трудно, предвид конкуренцията. Започнахме добре, да видим как ще свършим. Не мога да правя още някакви генерални преценки за разликите между първа и втора Бундеслига,” сподели универсалният халф.

„Ние вече нямаме какво да губим. Трябва да изиграем последните мачове с настроение и желание, както се играе за България. Ако успеем – добре, ако не – лошо,” завърши Станислав Ангелов за предстоящите световни квалификации през септември.